3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

кошове за отпадъци без докосване


Безконтактни контейнери

Изхвърлянето на боклука в кофата за боклук оставя петна по нея и е нехигиенично. Безконтактният кош за боклук е средство за защита, тъй като се отваря сам. Прочетете нататък, за да разберете какво го прави толкова специален, какви функции има и какво да търсите, когато купувате безконтактен кош.

Какви са предимствата на автоматичната сензорна кофа за боклук?

Сензорните кошове предлагат големи практически предимства и максимална хигиена. Познато ли ви е? Искате ли да изхвърлите мокрите кухненски отпадъци на боклука и след това да продължите да приготвяте храна? Все пак първо трябва да измиете ръцете си, тъй като кофата е идеално място за размножаване на бактерии. Това бързо и просто обяснява защо кошчето със сензори е толкова популярно. Отваря се автоматично, за да предотврати допира на ръцете ви с него.

Как работят сензорните кошове и за какво можете да ги използвате?

Вграденият инфрачервен сензор реагира на движенията и отваря капака, щом се окажете в обсега на сензора от около 15 до 20 сантиметра. Когато отново се отдалечите от кофата, тя се затваря автоматично след няколко секунди. Това предотвратява проникването на миризми във външната среда. Пълненето е възможно напълно безконтактно. Ако желаете, можете да отваряте и затваряте капака с натискането на един бутон, например ако искате да запазите кошницата отворена за по-дълго време. Електрическият механизъм за отваряне се нуждае от батерии, които се подменят на редовни интервали, например на всеки три месеца. В идеалния случай те могат да се презареждат. Кофите за боклук със сензори могат да се използват по много начини, напр.

 • Кухня

 • Други помещения в апартамента

 • Офис

 • Градина, например за изгребани листа

Безконтактни кошове - различни видове и функции

Например, за всяко домакинство има система за управление на отпадъците:

 • Безконтактен контейнер за отпадъци 50 л

 • Безконтактен контейнер за отпадъци 30 л, като Cleansmann контейнер за отпадъци 30

Сензорът за боклук Royal прави сортирането изключително лесно: той има четири кошници с вместимост 43, два пъти 12,5 и веднъж 4 литра. Можете да използвате малката, отделно сваляща се 4-литрова кофа за органични отпадъци, например. Проверете нуждите си, преди да купите. Специални функции се предлагат при моделите със сензор:

 • Външен корпус, изработен от здрава неръждаема стомана

 • Клапа със сензорен механизъм

 • Механизъм за затваряне на капака SoftClose, много тихо отваряне и затваряне

 • Плътно запечатана вътрешност, задържаща миризмите

 • Притискащи пръстени за вложки за кошници

 • Подвижна вътрешна кофа

 • Лесно почистване

Покупка на сензорен кош за отпадъци - кой трябва да бъде?

В много съвременни кухни днес кофите за боклук са снабдени със сензори. Когато готвите, когато ръцете ви са мръсни или нямате свободни, те са полезни в много ситуации. Според изследователите в кошчето за боклук има значително повече бактерии, отколкото на тоалетната чиния. Така че покупката има смисъл. Съдържанието е защитено от миризми отвътре. Многокамерните контейнери се използват за сортиране на отпадъци, т. е. разделени пространства. Благодарение на механизма SoftClose капакът се отваря и затваря изключително тихо. Затягащите пръстени улесняват работата. Съвременните сензорни кошове са и визуално убедителни.

FAQ

Как работи сензорната кофа?

Тази кофа има вграден инфрачервен сензор, обикновено в капака, който реагира на топлината на тялото. По този начин той може да се опише като вид сензор за движение. Кошницата разпознава движение и автоматично отваря капака. След не повече от пет секунди тя се затваря отново, за да предотврати проникването на миризми във външната среда.

Какви са предимствата на безконтактните кошчета?

Захранваните с батерии кофи са хигиенични, тъй като можете да ги управлявате удобно, без да използвате ръцете си. В допълнение към хигиената, предимство е и спестяването на време.

Какъв е правилният размер на тавата за сензори?

В кошчето за сензори имате много различни възможности. Предназначението определя подходящия размер, например 30-литрова или 50-литрова сензорна тава. За семейно домакинство идеален е обем от 30 до 60 литра. Много популярни са моделите, които имат няколко коша с различни размери, за да можете да разделяте отпадъците.
Горе