Ho avuto in prova questo essiccatore ed è stato di mio gradimento.
Arriva nel doppio imballo ed è protetto molto bene.
All’ interno della confezione ci sono le istruzioni d’uso purtroppo senza italiano (inglese, tedesco sarebbe comoda la parte dov’è spiegata la preparazione della frutta e verdura, della carne e del pesce prima della essicazione ) corpo della macchina, 3 cestelli in plastica trasparente e alla fine il coperchio con le fessure, anche quello trasparente.
Misure:
32,5 cm di diametro e 21.5 cm di altezza.
Peso riferito a tre piani :
2,3 kg
La potenza è di 250 W
La macchina non va usata per più di 72 ore.
Uso:
Molto semplice, basta tagliare la frutta , verdura a pezzi più piccoli non alti più di 1 cm, disporli sui piatti, accendere l’interruttore generale e alla fine scegliere la temperatura desiderata da 35°C fino a 70°C.
Se abbiamo fretta, oppure la frutta o verdura ha tanta umidità si può iniziare anche con 70°C e poi in seguito abbassare, come si può lasciare 70°C di continuo o anche solo 40°C. Ovviamente i tempi di essiccatura cambiano, tutto dipende dalle quantità , altezza del taglio e tipo della frutta, verdura, carne.
L’erbe o i fiori non hanno bisogno della temperatura alta perché la percentuale dell’ acqua è molto bassa.
Volendo trovate in internet tempi e consigli come fare, io non voglio togliervi questo piacere. Anche per me è stata la prima volta. Ho trovato perfino che si può essiccare anche il pesce.
Io ho usato le mele, ho preparato la prima volta su solo un piano senza usare altri due cestelli, ho disposto bene i pezzi sul suo piano , poi ho messo il coperchio impostato 70°C e ho accesso la macchina. Dopo circa 3 ore le mie mele erano pronte. Ottime, meglio di quelle acquistate.
La macchina è molto facile da pulire, non usate le cose abrasive, non va immersa nel acqua.
Cosa si può essiccare:
1.molti tipi di frutta come mele, pere, banane, fragole, cachi, fichi, prugne, pesche, kiwi, uva, ananas, ecc.
2. molti tipi di ortaggi come pomodori, melanzane, peperoni, peperoncini, zucchine, fagiolini, sedano, spinaci, zucche, ecc.
3. funghi come porcini, chiodini, finferli, ecc.
4. carne e pesce come cavallo, manzo, maiale, lavarello (anche detto coregone), agone,
5. erbe aromatiche come rosmarino, basilico, prezzemolo, timo, salvia, menta, erba cipollina, ecc.
6. fiori
Ottimo prodotto, molto silenzioso e senza un costo esagerato, consigliata per chi ha un orto e fa prima esperienza in questo campo casalingo.
Тествах тази сушилня и ми хареса. Предлага се двойно опакован и е много добре защитен. Вътре в опаковката има инструкции за употреба, за съжаление без италиански (английски, немски, частта, където се обяснява подготовката на плодове и зеленчуци, месо и риба преди сушене) корпус на машината, 3 кошници от прозрачна пластмаса и накрая капака с прорезите, също и прозрачната. Размери: 32,5 см в диаметър и 21,5 см височина. Тегло за три етажа: 2,3 kg Мощността е 250 W Машината не трябва да се използва повече от 72 часа. Употреба: Много лесно, просто нарежете плодовете и зеленчуците на по-малки парчета с височина не повече от 1 см, подредете ги в чиниите, включете главния ключ и накрая изберете желаната температура от 35°C до 70°C. Ако бързаме или плодовете или зеленчуците имат много влажност, можем също да започнем със 70°C и след това да я намалим, тъй като можем да ги оставим на 70°C непрекъснато или дори само 40°C. Очевидно времето за сушене се променя, всичко зависи от количествата, височината на разфасовката и вида на плодовете, зеленчуците, месото. Билките или цветята не се нуждаят от висока температура, защото процентът на вода е много нисък. Искам да намеря часове и съвети в интернет как да го направя, не искам да ви отнема това удоволствие. И на мен ми беше за първи път. Дори открих, че рибата може и да се суши. Използвах ябълките, приготвих ги за първи път само на едно ниво без да използвам други две кошници, подредих парчетата добре на нивото, след което сложих капака на 70°C и пуснах машината. След около 3 часа ябълките ми бяха готови. Отлични, по-добри от закупените. Машината се почиства много лесно, не използвайте абразивни предмети, не трябва да се потапя във вода. Какво може да се суши: 1. много видове плодове като ябълки, круши, банани, ягоди, райска ябълка, смокини, сливи, праскови, киви, грозде, ананаси и др. 2. много видове зеленчуци като домати, патладжани, чушки, люти чушки, тиквички, зелен фасул, целина, спанак, тикви и др. 3. гъби като манатарки, мед, лисички и др. 4. месо и риба като конско, говеждо, свинско, бяла риба (наричана още бяла риба), сянка, 5. ароматни билки като розмарин, босилек, магданоз, мащерка, градински чай, мента, див лук и др. 6. цветя Отличен продукт, много тих и без преувеличени разходи, препоръчва се за тези, които имат зеленчукова градина и имат първи опит в тази област у дома.