3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Телескопични абсорбатори

Издърпващ се абсорбатор

абсорбаторите са важна част от всяка кухня, тъй като помагат за поддържането на чист въздух без миризми от готвенето. На пазара се предлагат много различни видове абсорбатори- коминни, под шкаф и за вграждане, стенни, островни и плъзгащи се. Ето защо е важно да изберете такъв, който да отговаря на вашите нужди. Защо вградените абсорбатори са добър избор? Прочетете повече.

Имате малка кухня и не можете да си позволите да губите място за големи домакински уреди? Знаете, че абсорбаторът е много добър помощник в кухнята, но знаете ли също, че вече нямате достатъчно свободно място за абсорбатора? Ето защо трябва да се спрете на изтеглящ се абсорбатор над плота.

Издърпващият се абсорбатор не нарушава външния вид на кухнята и можете просто да го извадите, когато готвите. Размерите му могат да покрият цялата площ на готварския плот. Въпреки че е компактен, това не означава, че не може да върши работата си адекватно. Абсорбаторът може да абсорбира големи количества изпарения чрез рециркулация или екстракция.

Какви са предимствата и недостатъците на абсорбатора?

  • Абсорбаторът е идеалният избор за малки кухни
  • Външният му вид не пречи на кухнята и се вписва идеално в нея
  • Той е по-компактен
  • Изтеглящият се абсорбатор е по-шумен
  • Имат по-малка мощност

Как да изберем абсорбатор?

Размери на абсорбатора

Когато става въпрос за абсорбатор, е важно да се обърне внимание на неговите размери. Трябва да се има предвид, че изтеглящите се абсорбаторите са по-малки от обикновените абсорбатори. При избора на абсорбатор обаче се уверете, че размерите му покриват целия размер на готварския плот, тъй като само така може да се осигури успешно извличане на изпаренията. Стандартната широчина на изтеглящия се абсорбатор трябва да варира от 50 до 60 см.

Ниво на шума на абсорбатора

Изтеглящите се абсорбатори могат да бъдат малко по-шумни, но това не важи за всички модели. Нивото на шума се определя в децибели (dB) и е около 55 до 68 dB за изваждащ абсорбатор. Ако не искате абсорбаторът да издава прекалено силен звук, изберете абсорбатор с ниво на шума около 55 dB. Ако сравним това с други уреди, нивото от 55 dB на абсорбатора е подобно на това на хладилника, а нивото от 68 dB - на съдомиялната машина.

Мощност на изваждащия се абсорбатор

Класическите абсорбатори трябва да могат да сменят въздуха в кухнята поне 10 пъти на час. Абсорбаторът, който е по-малък и предназначен за по-малки кухни, трябва да може да промени въздуха в кухнята поне 6-7 пъти. Колкото по-голяма мощност има абсорбаторът, толкова по-добре за вас. Затова, когато правите своя избор, обърнете внимание и на този основен параметър.

Какви характеристики може да има един абсорбатор?

  • Рециркулация - изтеглящият се абсорбатор улавя всички замърсявания във филтрите и след това чистият въздух се изхвърля обратно в кухнята. Тази функция не консумира много енергия.

  • Таймер - Можете да зададете таймер на абсорбатора, който позволява на абсорбатора да се изключи автоматично. Таймерът е чудесен помощник, ако трябва да напуснете апартамента, а в същото време трябва да пречистите въздуха в кухнята.

  • Няколко нива на мощност - изтеглящите се абсорбатори обикновено имат 3 нива на извличане. По-високите серии изтеглящи се абсорбатори обаче могат да имат до шест или повече от шест нива на извличане. С тази функция можете да настроите най-подходящото за вас засмукване.

  • Проверете клапата - Ако абсорбаторът ви е свързан с комин, не е нужно да се притеснявате, че в дома ви ще нахлува студен въздух.

Искате да ли да обзаведете кухнята си стилно? Разгледайте и други наши кухненски уреди. Разполагаме с дизайнерска гама микровълнови фурни, фурни, хладилници и фризери и много други кухненски пособия. Изберете качествени германски продукти, които са с гаранция до 3 години.

Горе