3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Фритюрник с горещ въздух: тест и ръководство

Кой е най-добрият фритюрник с горещ въздух? Какви са различните видове фритюрници с горещ въздух? На какво да обърнете внимание при избора на добър фротюрник? И защо фритюрниците без масло са толкова популярни в наши дни? Отговаряме на тези и много други въпроси в нашето голямо ръководство. Ще ви запознаем с различните модели, ще ви обясним техните предимства и недостатъци, както и приликите и разликите между тях. Така че можете да си купите най-добрия фритюрник с горещ въздух и да приготвяте в него хрупкави картофки, вкусни закуски и много други. Да го направим!

Термофритюрник: сравнение на характеристиките и производителността

На тази страница бихме искали да ви запознаем с всички видове фритюрници с горещ въздух. От малък фритюрник с вместимост 5 литра до голям фритюрник с въртяща се кошница и вместимост до 12 литра. Освен размера, ще сравним и други фактори, като функционалност, почистване, производителност и много други. Тези удобни кухненски уреди имат една обща черта: помагат ви да готвите по-здравословно, да пестите мазнини и олио и да живеете по-съзнателно. И всичко това, без да се лишавате от хрупкавост и вкус - обещаваме.

фритюрник с горещ въздух 5 литра-  AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe

Съвет на продукта

AeroVital Deluxe

Aero Vital Deluxe е лесен за използване благодарение на чекмеджето. Благодарение на предварително зададените програми всяко ястие се приготвя перфектно.

 • Разнообразие: 8 програми за пържене, печене, скара и печене
 • Цифрово: със сензорен екран LC
За продукта

С вместимост от 2,5 до 5 литра фритюрниците са компактни, сравнително леки и в същото време мощни. Фритюрниците с чекмеджета, както и в този случай, са много лесни за използване. Освен това те се почистват много лесно, тъй като кошницата за готвене обикновено може да се мие в съдомиялна машина. С предварително зададени програми и цифров дисплей за управление приготвянето на чипс, хрупкави закуски или дори мъфини е лесно.

  Предимства:

 • Компактен и лек
 • лесно управление
 • Опростен дизайн

  Недостатъци

 • По-големи количества трябва да се приготвят на няколко цикъла

По-големи количества трябва да се приготвят на няколко цикъла

VitAir Smart

Съвет на продукта

VitAir Smart

Лесно готвене чрез приложението? С VitAir Smart това е възможно. Благодарение на предварително зададените програми фритюрникът може лесно да се управлява чрез приложението.

 • Smart: Лесно управление чрез приложение
 • Многофункционалност: С набор от аксесоари, 20 програми и 1400 W мощност, тя е готова за всичко
За продукта

По-големите фритюрници с горещ въздух с капацитет 7 литра, като VitAir Smart, имат неограничени възможности. Независимо дали става дума за клетка за грил, скара или за практичния вътрешен съд с незалепващо покритие: тук можете да печете, печете и пържите до насита. VitAir разполага с голям избор от 20 предварително зададени менюта. Ако това не ви е достатъчно, можете да управлявате фритюрника просто с помощта на приложението. Технологията 3D Airdynamics осигурява равномерна циркулация на въздуха.

  Предимства:

 • Управеление:
 • Универсална подготовка
 • Външно покритие, хладно на допир

  Недостатъци

 • Много аксесоари се почистват по-трудно
 • Поради възрастта е необходимо пространство нагоре

фритюрник с горещ въздух 10 литра-  AeroVital Fry

AeroVital Fry

Съвет на продукта

AeroVital Fry

Компактен дизайн, голям обем и много възможности. С множество аксесоари всичко е хрупкаво във фритюрника AeroVital

 • Пълен комплект: с пакет от 6 части за аксесоари
 • Компактен: тънък дизайн с голям капацитет
За продукта

Фритюрник с обем 10 литра: благодарение на практичния капак тези фритюрници функционират почти като фурни. Единствената разлика е в начина на нагряване. Защото те работят с 3D нагревателна система с мощност 1500 W и температура до 220 °C. Благодарение на цифровия дисплей и предварително зададените програми можете да пържите и печете по желание на скарата, грила, ротисерията и коша за скара.

  Предимства:

 • Много аксесоари за максимална гъвкавост
 • компактен  дизайн
 • Лесно управление

  Недостатъци

 • Аксесоарите и фритюрникът с горещ въздух се нуждаят от място за съхранение

фритюрник с горещ въздух 12 литра-  AeroVital Cube

AeroVital Cube

Съвет на продукта

AeroVital Cube

Един от наистина големите фритюрници с горещ въздух, които се предлагат. С капацитет от 12 литра, 13 програми и 3 функции сушилнята AeroVital Cube е наистина универсален инструмент.

 • Универсален: освен за пържене и печене, размразяване, поддържане на топло и сушене
 • Изходна мощност: 1600 вата при пълна мощност
За продукта

Изходна мощност: 1600 вата при пълна мощност

  Предимства:

 • Лесно управление
 • Със съответните аксесоари
 • Идеален за семейства

  Недостатъци

 • Доста голям

Сравнение на фритюрници с горещ въздух

AeroVital Deluxe VitAir Smart AeroVital Fry AeroVital Cube
Капацитет 5,4 литра 7,75 литра 10  литра 12  литра
Тегло {5,7 kg 6,1 kg 7,4 kg 6,8 kg
Производителност 1706 вата 1406 вата 1506 вата 1606 вата
Специални функции - Сензорен дисплей LC
Незалепваща повърхност
- 8 предварително инсталирани програми
- напълно управляем чрез приложението Klarstein
LCD дисплей с висока резолюция и бутони
Подвижен вътрешен съд с незалепваща повърхност
Дигитален дисплей
- 9 избираеми програми
- подвижни дръжки за коша за пържене, ротисерията и барабана на грила
Дигитален дисплей
- 13 избираеми програми
- Функции: замразена храна, поддържане на топло, дехидратиране

Фритюрник с горещ въздух или фурна?

Термофритюрникът и фурната работят по принцип по един и същи начин, нали? Това твърдение само по себе си е правилно. Въпреки това бихме искали да ви покажем няколко предимства и недостатъци на всяко устройство. По отношение на потреблението на енергия фурните и фритюрниците с горещ въздух са близки един до друг. Разликата е в предварителното загряване. На фурната й е необходимо много повече време, за да достигне желаната работна температура. Освен това въздухът във фритюрника циркулира по-бързо, отколкото във фурната, което прави чипсовете, нагетовете и другите храни още по-хрупкави. Що се отнася до почистването, вероятно трябва да сте малко по-внимателни с фритюрник с горещ въздух. Въпреки това често можете да поставяте кошницата за готвене и други подобни аксесоари в съдомиялната машина.

Във фурната можете да приготвите почти всичко. Фритюрниците с горещ въздух са по-подходящи за всичко, което трябва да бъде наистина хрупкаво. И тук обаче подходящите аксесоари допринасят за разнообразието. Трябва да се внимава, когато се използва горещ фритюрник, тъй като сладкишът често изсъхва по-бързо.

Друго предимство на фритюрника с горещ въздух са предварително зададените програми. При цифровия фритюрник можете да изберете подходящата програма, без да се налага да мислите много за приготвянето, а благодарение на таймера уредът ви уведомява за края на програмата. Наистина не може да бъде по-просто.

Закупуване на фритюрник с горещ въздух: За какво трябва да внимавам?

Кой е най-добрият фритюрник с горещ въздух? След това, разбира се, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид. По принцип това зависи от това за какво искате да използвате фритюрника. Например, ако търсите хрупкави пържени картофи без добавена мазнина, ние специално разработихме нашия VitAir Pommesmaster. Благодарение на страничното въртене пържените картофи циркулират по време на пърженето, за да станат изключително хрупкави. Ако обаче искате да опитате много различни неща, препоръчваме ви фритюрник с горещ въздух с аксесоари като въртящ се шиш, грил и много други. Трябва да обърнете внимание и на дизайна. В зависимост от мястото, на което ще бъде поставено новото бижу, цветът и моделът трябва да съответстват на него. Що се отнася до мощността, трябва да се уверите, че тя е посочена като поне 1400 вата. А в температурния диапазон дори малък фритюрник с горещ въздух трябва да достигне до 200 °C.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Противно на общоприетото схващане, фритюрниците с горещ въздух са много гъвкави. Да, те правят невероятно добри пържени картофи и картофени палачинки. Можете обаче да приготвяте и печено пиле, яхнии, кексове и много други. Малко вдъхновение? След това разгледайте нашите рецепти от фритюрника с горещ въздух в списанието на Klarstein!

Това зависи основно от температурата и дебелината на пържените картофи. За тънки пържени картофи и пържени картофи от сладки картофи препоръчваме температура от 200 °C и време за готвене от 25 минути. Приготвянето на картофените четвъртинки или както и да ги наричате, отнема 35-40 минути при същата температура. Разбира се, винаги зависи от това колко хрупкави и кафяви ги харесвате.

Повечето фритюрници с горещ въздух имат мощност от 1400 до 2000 W. Фритюрник с мощност 2000 W се нуждае средно от около 2 kW на час.

Фритюрникът с горещ въздух - както подсказва името му - основно завихря горещ въздух в затворено пространство. Има нагревателна серпентина и вентилатор. Намотката загрява въздуха до зададената температура. Вентилаторът я разпределя и циркулира в пространството. Благодарение на високата циркулация храната влиза в контакт с горещия въздух по-бързо и на по-голяма площ, така че се изпича и става хрупкава.

Термофритюрникът по същество е фритюрник без мазнини. В сравнение с обикновения фритюрник в него храната се приготвя с много по-малко мазнини и следователно е по-здравословна. Други предимства са по-ниската консумация на енергия (в сравнение с фритюрници или фурни, които трябва да се загреят предварително), лесната употреба, равномерното изпичане без усилие, лесното почистване, липсата на миризма и гъвкавостта

Недостатъците обикновено включват по-високо ниво на шум (в сравнение с фурната). Освен това във фритюрник с горещ въздух обикновено можете да приготвяте само по-малки количества, отколкото във фурна. В сравнение с конвенционалния фритюрник приготвянето на пържени картофи например във фритюрник с горещ въздух отнема повече време.

Ценовият диапазон на фритюрниците е широк. Имаме малки фритюрници с горещ въздух на стойност до 100 евро, например Crisp-Pro или AirVital. Нашите по-големи модели, като Vita Pro с капацитет 18 литра, парна облицовка и много други аксесоари, са на цена от около 250 евро. Намерете изгодна оферта за фритюрник с горещ въздух в нашия магазин!

На този въпрос не може да се отговори по общ начин. Размерите се различават в зависимост от модела и вида. Когато избирате, обърнете внимание на производителността и различните възможности за приготвяне и програми на уреда.

Горе