6
Моята кошница
Вашата количка е празна. Започнете да пазарувате, за да го напълните с любимите си артикули!
emptycart
Купи сега, плати по-късно 3 години гаранция

су вид

12 Продукт(и)
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана - 10030584
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 201,60 лв. (103,08 €)
224,00 лв. (114,53 €)
Въвеждаща цена: 309,00 лв. (158,00 €) -27%
Express delivery
Quickstick Flex Sous-Vide - 10032905
Quickstick Flex Sous-Vide
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 228,42 лв. (116,79 €)
282,00 лв. (144,19 €)
Въвеждаща цена: 309,00 лв. (158,00 €) -8%
Express delivery
Quickstick Flex Sous-Vide - 10032906
Quickstick Flex Sous-Vide
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 183,06 лв. (93,60 €)
226,00 лв. (115,56 €)
Въвеждаща цена: 309,00 лв. (158,00 €) -26%
Express delivery
Quickstick Smart Sous Vide помпа - 10035556
Quickstick Smart Sous Vide помпа
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 241,20 лв. (123,33 €)
268,00 лв. (137,03 €)
Въвеждаща цена: 349,00 лв. (178,45 €) -23%
Express delivery
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана - 10032670
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 162,81 лв. (83,25 €)
201,00 лв. (102,77 €)
Въвеждаща цена: 309,00 лв. (158,00 €) -34%
Express delivery
BAGPACK XL торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600X28см - 10029380
BAGPACK XL торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600X28см
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 55,08 лв. (28,16 €)
68,00 лв. (34,77 €)
Въвеждаща цена: 79,00 лв. (40,39 €) -13%
Express delivery
BAGPACK L торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600х20см - 10029381
BAGPACK L торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600х20см
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 73,80 лв. (37,74 €)
82,00 лв. (41,93 €)
Въвеждаща цена: 89,00 лв. (45,51 €) -7%
Express delivery
BAGPACK M торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600х15см - 10029382
BAGPACK M торба за вакуумиране ролка за вакуумиране клетъчна структура 2X 600х15см
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 65,61 лв. (33,55 €)
81,00 лв. (41,42 €)
Въвеждаща цена: 99,00 лв. (50,62 €) -18%
Express delivery
Forli, торбички за вакуумиране - 10041375
Forli, торбички за вакуумиране
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 82,80 лв. (42,34 €)
92,00 лв. (47,04 €)
Въвеждаща цена: 99,00 лв. (50,62 €) -7%
Express delivery
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана - 52030584
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 180,90 лв. (92,50 €)
201,00 лв. (102,77 €)
Express delivery
Преопакован
Quickstick Flex Sous-Vide - 52032906
Quickstick Flex Sous-Vide
-19%
Код: SEP19
С ваучер: 164,43 лв. (84,08 €)
203,00 лв. (103,80 €)
Express delivery
Преопакован
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана - 53030584
Quickstick, sous vide термостат, циркулационна помпа, 20 л, неръждаема стомана
-10%
Код: SALE10OFF
С ваучер: 171,00 лв. (87,43 €)
190,00 лв. (97,15 €)
Express delivery
Използван

Су вид

Sous vide (в превод от френски: "под вакуум") е метод, който се отнася до процеса на вакуумно запечатване на храна в торбичка и след това готвенето ѝ на много точна температура на водна баня. Готвенето по метода су-вид е просто, модерно и най-вече много ефективно. Тази техника дава резултати, които не могат да бъдат постигнати с друг метод на готвене.

Защо да готвите по метода sous vide?

  • Основното предимство на метода sous vide е, че при него се запазват всички сокове в храната. Това означава, че пържолата ви например ще бъде много по-сочна и вкусна, отколкото ако я приготвите по традиционния начин.
  • Този метод на готвене е и много щадящ, така че деликатните съставки като риба или зеленчуци запазват пълния си вкус.
  • Друго голямо предимство е, че можете лесно да подготвите няколко курса едновременно. Така че, ако искате да приготвите ястие от три ястия, можете лесно да го направите по метода sous vide. Всичко, което трябва да направите, е да поставите различните курсове в различни торбички. След това просто ги сложете на водна баня и ги оставете да се готвят. Не е нужно да се притеснявате за нищо друго и можете да се концентрирате изцяло върху гостите си.

Приготвяне на чудесно ястие по метода sous vide

Готвенето Sous vide използва прецизен контрол на температурата с циркулация, за да постигне резултати, които не могат да бъдат постигнати с никоя друга техника на готвене. Защо това е така? При традиционните методи на готвене нямате контрол върху топлината и температурата. В резултат на това е много трудно и отнема много време винаги да приготвяте перфектното ястие.

Храната губи аромата си, лесно се преварява и има суха, дъвчаща текстура. Благодарение на прецизния контрол на температурата в кухнята, методът sous vide осигурява следните предимства:

  • Последователност - тъй като готвите храната при точно определена температура и време, можете да очаквате много постоянни резултати.
  • Вкус - храната се приготвя в сока. Това гарантира, че храната е вкусна, сочна и крехка.
  • Намаляване на отпадъците - традиционно приготвената храна изсъхва и води до отпадъци. Например една традиционно препечена пържола губи средно до 40% от обема си, докато изсъхва. Прецизно приготвената пържола не губи от обема си.
  • Гъвкавост - Традиционното готвене може да изисква постоянното ви внимание. Прецизното готвене осигурява точната температура на храната и я поддържа. Не е нужно да се притеснявате за препичане.

Как да започнете да готвите по метода sous vide?

Методът sous vide е подходящ както за професионални готвачи, така и за домашни готвачи. С този метод на готвене можете лесно да приготвяте вкусни ястия, без да се напрягате и да се трудите. Нуждаете се само от прахосмукачка, която изсмуква въздуха, и от няколко торбички. След това можете да поставите храната в торбички, да я вакуумирате и да я поставите на водна баня. След известно време ястието ще бъде готово и ще можете да му се насладите със семейството или приятелите си. Така че, ако искате да опитате нещо ново в кухнята, методът на су-видео определено е подходящ за вас.

Вакуумното запечатване на храните също е чудесен начин да удължите срока им на годност и да предотвратите развалянето им.

Когато готвите по метода на су-вид, можете да приготвите няколко ястия едновременно, без да се притеснявате за нищо. Така че, ако искате да опитате нещо ново в кухнята, методът на су-вид определено е подходящ за вас.

Какво оборудване ми е необходимо за готвене по метода sous vide?

Всъщност това е много лесно и достъпно. Днес всеки може да започне да готви по метода sous vide. Ще ви трябват няколко неща, за да започнете:

  • Готварска печка Sous vide
  • Вакуумни торбички
  • Машина за вакуумиране
  • Съд за вода Sous vide

Тук ще намерите цялото необходимо оборудване за готвене по метода sous vide.