3 години гаранция 14 дни за връщане на продукта

Сушилня за плодове

Сушилни за плодове

Независимо дали искате да приготвите бързи и здравословни закуски или да запасите килера си за зимата, дехидраторът за храна е полезен инструмент във всяка кухня.

Преди да започнете сушенето, прочетете препоръките за вида храна, която ще приготвяте, за да можете да настроите правилно температурата на сушене. Обичайните храни, които сме свикнали да сушим, включват плодове, зеленчуци и месо. Не забравяйте обаче, че не всички храни са подходящи за сушене. Винаги следвайте внимателно инструкциите на производителя и спазвайте всички предпазни мерки за безопасност, когато използвате сушилнята за храна.

Знаете ли, че купените от магазина сушени плодове не са толкова здравословни, колкото изглеждат?

За да издържат сушените плодове възможно най-дълго във веригите, производителите добавят много захар и серен диоксид. Лесно може да се случи така, че след като изядете купените сушени плодове, да ви споходи подуване на корема или метеоризъм. Затова домашните сушилни за плодове са чудесно решение, тъй като поставят процеса на сушене под ваш контрол.

Ползи от сушилните за плодове

  • Сушените храни запазват истинския вкус на плодовете и много хранителни вещества
  • В сушилнята за плодове можете да приготвяте не само плодове, но и други видове храни, включително зеленчуци, гъби и месо.
  • Плодовите дехидратори могат да удължат срока на годност на храната с няколко месеца.
  • С помощта на сушилня за плодове можете да използвате и остатъците от плодове или зеленчуци.
  • Изсушените храни могат да бъдат "рехидратирани", например чрез добавянето им към супи или сосове.
  • Независимо дали искате да приготвите плодови парченца или зеленчуков чипс, дехидрататорите за плодове ви дават възможност да приготвите сухата храна точно по желания от вас начин.
  • Сушилните за плодове са лесни за използване. Просто задайте температурата и оставете сушилнята да работи, докато храната е готова. Времето за сушене на всяка храна зависи от съдържанието на вода в храната и дебелината на филийките.

Как да сушим плодове?

  • Първо измийте добре плодовете в студена вода.
  • Ако плодът има костилка или семена, отстранете ги. Почистете и стеблото.
  • Нарежете плодовете на тънки филийки.
  • Поставете плодовете върху тавите на дехидратора на един слой.
  • По време на процеса на сушене препоръчваме да проверявате плодовете на всеки 6-8 часа. По-малките плодове изсъхват по-бързо от по-големите. Сушенето също така намалява обема на плодовете, така че можете постепенно да добавяте повече плодове в решетките.
  • Ако не сте сигурни дали плодовете са готови, просто изключете фурната, изчакайте половин час, за да изстинат, и опитайте.
Горе