Автомати за бира

Уреди за наливане на бира

Устройството за наливане на бира е чудесно устройство не само за любителите на бирата, но и за любителите на бира от време на време. Нашите кранчета за бира са предназначени за домашна употреба, например за наливане на бира от домашната пивоварна на парти или друг повод. Той ще намери приложение и при търговски събития, като например наливане на бира на щанд, в бар или ресторант.

Основното предимство на уреда за наливане на бира е, че може да поддържа големи количества бира студена в продължение на няколко часа и няма да се налага да вадите бутилирана бира от минибара.

Как да изберем правилният уред за наливане на бира

Въпреки че в момента се предлагат голям брой уреди за наливане на бира, изборът на правилния модел не трябва да ви отнема цял ден. Просто имайте предвид няколко основни точки, които ще ви помогнат да изберете правилния модел. След като сте избрали своя фаворит, всичко, от което се нуждаете, е добра градинска скара и барбекюто с приятели може да започне!

Мощността на охлаждане е от съществено значение

Ако искате да гарантирате, че гостите ви винаги ще имат студена бира, е важно да помислите за ефективността на охлаждане на въпросния модел. Капацитетът на охлаждане показва колко литра бира може да охлади устройството до идеалната температура от 10-15 °C на час. Поради тази причина, преди да закупим, е необходимо да помислим колко голям обем бира искаме да изпием през определен интервал от време, защото топлата бира е много лош знак за добрия домакин.

  • За барбекюта или по-малки семейни събирания е подходящ уред, който може да охлажда около 20 литра бира на час.
  • За по-големи събития или по-малки търговски събития, при които е необходимо да се налива повече бира, трябва да очаквате 50 литра бира на час.
  • Последната категория включва бирени уреди за наливане, които могат да охлаждат до около 100 литра на час. Този тип съоръжения се използват предимно за по-големи събития.

Друг важен момент, свързан с ефективността на охлаждането, е възможността за регулиране на температурата. Въпреки че има стандарт, в който бирата трябва да се сервира, за да има перфектен вкус, понякога е необходимо да се промени температурата на самата бира. Поради това е необходимо да се провери по-отблизо дали въпросното оборудване за наливане на бира има възможност да се регулира температурата по време на наливането.

Сухо или водно охлаждане

Сухото охлаждане е най-подходящият вариант за домашна употреба на уреда за наливане. Те не съдържат вода, а охлаждането на бирата работи на принципа на обмен на енергия от затворения охлаждащ кръг към термоблока. Предимството на сухото охлаждане е лесната поддръжка и лесната обработка по време на транспортиране.

Водно охлаждане е вид охладителна система, която използва вода за разсейване на топлината. Водното охлаждане се използва в професионалното оборудване за наливане поради високата си термична издръжливост и може да запази бирата студена по-дълго от сухото охлаждане. Бирата се охлажда във водна баня, в която се образува лед, който след това охлажда вашата напитка. Предимството е по-дългото охлаждане на бирата, но от друга страна, този тип охлаждане е по-интензивно за поддръжка.

Метод за наливане на бира

Компресорното налягане се използва в повечето домашно оборудване за наливане. Това е най-простият начин за наливане на бира чрез компресор, който се намира директно в устройството. Компресорът работи самостоятелно и не се налагат допълнителни манипулации или настройки.

Компресорът се включва сам, когато започнете да наливате бирата. Предимството му е, че се управлява лесно и не изисква тежка поддръжка. От друга страна, компресорът освобождава кислород в бирата, което води до изветряне на бирата (окисляване), в резултат на което тя губи уникалния си вкус. Затова препоръчваме да консумирате бирата в идеалния случай в същия ден, за да запази истинския си вкус.

Вторият начин за наливане на бира е чрез газови бомби. Този вид налягане на бирата се използва главно в по-професионалните машини за наливане, тъй като при него не се отделя кислород в бирата - следователно бирата не променя вкуса си. Недостатъкът е по-трудното боравене с газовите бомби и необходимостта от закупуване на газ за повишаване на налягането.

Какъв размер бурета могат да бъдат свързани към устройството за наливане

Съществуват няколко вида бурета според обема на бирата и е необходимо даденото буре да може да бъде ударено върху устройството за наливане. Препоръчваме ви да проверите тази цифра, за да не се окаже, че сте купили грешен тип буре, което няма да може да използвате.

Ако следвате тези прости стъпки, изборът на подходящо устройство за наливане на бира ще бъде лесен. Вече няма да пропускате качествена охладена бира на нито едно подходящо барбекю парти! Препоръчваме ви да разгледате и нашата гама от грилове за дървени въглища и пещи за пица!

Горе